Skape bevissthet om naturen gjennom design

Det å ta bærekraftige valg ved innkjøp av produkter og interiør er ikke alltid like lett. Hvor stort er karbonbavtrykket? Er det ene matieralet mer bærekraftig enn det andre? Er et produkt produsert med indre påvirkning på natur enn det andre?

Marieldesign har tatt et standpunkt om å alltid velge naturmaterialer fremfor syntetiske. Da vet vi at det kommer fra naturen og det vil også kunne brytes ned i naturen. Vi ser også på sertifiseringer nå vi velger materialer og overflatebehandlinger. Som FCS og Svanemerket. Vi er også tilhengere av filosofien Cradle to Cradle, og det å lære fra naturen slik at våre prosesser og materielle ting skal kunne gå i en lukket sirkel og at ingenting skal gå til spille.

Sofaborddesign av Marieldesign, med inspirasjon i naturen

Naturen som inspirasjon

Naturen er det som inspirerer oss, farger og former i naturen, elementer og naturmaterialer. Men også våre opplevelser fra naturen, og assosiasjoner og følelser fra disse opplevelsene. Som å dra ripsene av grener fra ripsbusken, se sollyset strømme ned gjennom tretoppene i en tett skog, se løvbladet som blafrer i vinden, eller den overveldende følelsen av komme opp på toppen av et fjell med utsikt i alle retninger. Vi håper at det å bruke slike assosiasjoner og følelser i våre design, vil kunne påvirke forbruker og kunde til å også få en sterkere tilknytning til naturen.

Ta vare på

Gjennom våre produkter og holdninger ønsker vi å inspirere til å ta vare på naturen, ressursene og på tingene våre. Naturmaterialer er levende materialer, og noe som som oftest må vedlikeholdes og aktivt tas vare på. De fleste av våre møbler lages i treverk og med hardvoksoljet overflate. Med denne overflatebehandlingen respekterer vi treverkets egenskaper og lar det puste. Men det betyr også at det blir litt arbeid på vedlikehold. Møblene må jevnlig oljes på nytt for å opprettholde den beskyttende effekten hardvoksoljen gir.

Det å legge på et nytt strøk med hardvoksolje er ikke en vanskelig jobb, men noe alle vil kunne klare med litt opplæring. Det gir også en god følelse å kunne ta vare på noe, og reparere fremfor å kaste og kjøpe nytt. Kanskje møbelet til og med ser flottere ut etter litt egeninnsats på vedlikehold. Treverk behandlet med olje gir kanskje litt ekstraarbeid med vedlikehold. Men samtidig åpner det også mer opp for muligheten til reparasjon av skader enn for eksempel lakkert treverk.

Vi håper at ved å tilby møbler i naturmaterialer og inspirere til å bruke noe tid og innsats til å ta vare på de, vil bringe et stykke natur inn i hjemmet. Ønsket vårt er å skape en sterkere tilknytning til naturen og en påminnelse og bevissthet om alt som er viktig å ta vare på, både nå og i fremtiden. Vi håper at vi gjennom våre design, prosess og produkter kan hjelpe kunder og forbrukere med å ta bærekraftige valg. Marieldesign har et mål om å gjennom design ta naturen inn i hjemmet og hverdagen og skape bevissthet om det å ta vare på tingene våre og alt rundt oss. 

Skroll til toppen